Cementtegels van de Tegel BV

Unieke en eigentijdse cementtegels. In onze showroom kunt u het gehele assortiment cementtegels van de Tegel BV bekijken. Tevens zijn wij zeer ervaren in het leggen van deze tegelvloeren. Daarbij zijn wij ook erkend verkooppunt voor de PIP studio cementtegels.

Maak de ruimte in uw huis uniek en individueel met cementtegels. Bezoekt u onze showroom voor de mogelijkheden en meer informatie.Ons assortiment cementtegels zijn hoofdzakelijk verkrijgbaar in 20x20 cm en 14x14cm, met bijbehorende hoeken, lijnen en plinten in diverse kleuren en patronen. Afwijkende maten zijn op aanvraag ook mogelijk. Alle cementtegels welke door de Tegel BV zelf ontworpen zijn, zijn wereldwijd gepattenteerd en beschermd door interlectuele eigendoms rechten. De Tegel BV heeft een breed kleurenpallet van 75 kleuren in haar gamma.

De eerste cementtegels verschenen rond 1850 in België en Frankrijk aanvankelijk als alternatief voor de veel duurdere porseleinen tegels. In den beginne maakte men vooral uni gekleurde tegels, maar in de eerste bloei periode van 1900 tot 1930 begon men met toepassing van Art Deco en Jugendstil patronen. Deze typische afbeeldingen kan men heden ten dage nog steeds vinden in Belgische en Franse herenhuizen en openbare gebouwen.

Vanwege de duurzaamheid en de relatief ongecompliceerde productiemethoden werden de cementtegels ook ingezet in voormalige koloniën. Hierdoor zijn de cementtegels wereldwijd verspreid geraakt. Men vindt ze nu terug in Noord Afrika, Zuid Afrika, Zuid Amerika, Noord Amerika, Azië en Australië. De decoraties in de verschillende wereld delen werd aangepast aan de lokale smaak, maar het productie proces bleef overal nagenoeg hetzelfde.

Het productie proces is eigenlijk ‘up-side down’. De patroon mal wordt in de moedermal gelegd. De compartimenten worden gevuld met een vloeibare pigment mix van marmergruis en fijn zand. Daarna wordt de rest van de mal afgevuld, eerst met fijn cementzand en vervolgens met groffer cementzand. Dan wordt de cementtegel aangedrukt door middel van een hydraulische drukpers met een druk kracht van minimaal 30 bar.  Het maken van een cementtegel neemt tussen de 3 en 5 minuten in beslag afhankelijk van de compliciteit van  het patroon. Nadat de cementtegel geperst is, wordt het voor 24 uur in een waterbad gelegd, zodat de cement kristallen zich kunnen ontwikkelen. Daarna worden de cementtegels in een ruimte met een hoog vochtigheidsgehalte ‘gerijpt’ zodat de cement kristallen verder kunnen uitharden.

Openingstijden showroom:

OP AFSPRAAK!

 

Wilt u een thuisbezoek?

Of showroomafspraak?

Bel of mail naar:


T:  06-22221521

@: info@velthuis.eu

Volg ons via social media: